Скільки заробляє QA Engineer і на що дивитися в резюме для успішного наймання блог INDIGO Tech Recruiters

Це регіони, в яких нині мешкає велика кількість Вакансія Tech Lead Android Developer досвідчених розробників — понад 40% з них мають рівень Senior та вищий. Водночас медіанні зарплати найдосвідченіших розробників – рівня Tech Lead та Architect – поки що залишаються приблизно на попередньому рівні. За останні пів року помітно збільшилися зарплати Digital Marketing Manager (+$400, до $1600). За останніх пів року зарплата в IT-фахівці практично не змінилась. Ті хто заробляє понад 9 тисяч доларів складають лише 1%, решта у майже три рази менше. Медіана зарплат у спеціалістів рівня Intern, Junior та Middle однакові, незалежно від способу отримання освіти.

Як знання англійської впливає на зарплату

Team Lead стали отримувати на 100 доларів менше (їхні зарплати зрівнялися із зарплатами сеньйорів). Приблизно на такому ж рівні зарплати розробників рівня Tech / Team Lead ($5000) і QA Managers ($4500). 7% респондентів, які поки що не використовують ШІ, або не працюють у своїй роботі з текстами, або більше довіряють собі та пошуковим системам, аніж штучному інтелекту.

  • Вона так само складає 3,4 тисячі доларів на місяць.
  • Результати проведених порталом опитувань свідчать про те, що найоплачуванішими фахівцями нині залишаються керівники компаній.
  • Team Lead QA отримують мінімум 3000 $ на місяць, максимум — 7200 $.
  • Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід роботи з сайтом.
  • Ті розробники, які добре володіють англійською мовою, можуть розраховувати на $1-2 тис.
  • Найбільше падіння – у зарплатах фахівців рівня Senior (на 163 долари), тоді як зарплати Middle спеціалістів знизилися на близько 100 доларів.

Тестувальник: середня зарплата в Україні

Спеціалісти рівня Senior, які займалися самоосвітою, мають медіану вище на $1000, ніж ті, хто отримав знання на платних курсах. Медіана зарплати плавно зростає з рівнем знання англійської. Наприклад, спеціалісти, які знають англійську на рівні B1, в середньому заробляють $1001–1500, а B2 — $1500–3000. У дослідженні взяли участь 214 SEO-спеціалістів, з яких більшість (64%) віком від 25 до 34 років. Переважна частина респондентів (83%) живе в Україні, Половина (49,5%) має досвід роботи понад 5 років. Більшість зареєстровані як ФОПи (53%) або працюють на основі особистих домовленостей (22%).

Зарплати PM, HR, DevOps, Data Scientists й інших ІТ-спеціалістів

Скільки заробляє Tech Lead

Загалом, навіть у чернігівських компаніях зізнаються, що доплачують тим працівникам, які виїхали за кордон. Ще 12% виїхали за кордон після повномасштабного російського вторгнення, але планують повернутися, коли з’явиться така можливість. Розробники поступово повертаються в Київ і Київську область. Нині тут живуть 36% тих, хто перебуває в Україні (влітку таких було 27%, до початку повномасштабної війни — 41%). На другому місці — Львів і Львівська область — 21%. Кількість розробників у Харкові поки що залишається невеликою — лише 3% (влітку 2022 року було 2%, до війни — 14%).

Скільки заробляють геймдеви в Україні: до $5 450 на місяць для Tech Lead

Середня зарплата джуніора зросла з 950 до 1000 доларів, а в інтернів та мідлів залишилася на попередньому рівні. Медіанні зарплати розробників у геймдеві дещо нижчі за зарплати розробників загалом, ідеться у свіжих результатах зарплатного опитування DOU. У червні 2022 року середня сума заробітку склала $3293 за загальної на ринку сумі в $3400. Фахівець має вміти розробляти тест-плани й тест-кейси, користуватися однією з bug-tracking систем (наприклад, Jira або Redmine), мати досвід опису багів та аналізу технічної документації.

Скільки заробляє Tech Lead

Загальна медіана для чоловіків $1501–2000, а для жінок — $1001–1500, що менше приблизно у 1,5 раза. Проте серед жінок більше фахівців рівня Junior, а серед чоловіків — Senior. Для QA Team Lead критично важливими стануть уміння давати фідбек QA-інженерам, вести переговори й мислити стратегічно. Пандемія COVID-19 змусила власників бізнесу переглянути робочі процеси, щоб підтримувати ефективність команд на «дистанційці» й залишатися на плаву.

Ким вигідно бути в GameDev

Почали збільшуватися і зарплати HR-фахівців (+$150, до $1200). Найбільше зросли зарплати спеціалістів рівня Senior (+$300, до $1800) та Team Lead (+$400, до $2300). У фахівців найвищого рівня (HR Director) середня зарплата $2700. В середньому «Тестувальник» в Україні заробляє грн. Це медіана заробітних плат за даними з 152 вакансій, розміщених на Work.ua із заголовком «Тестувальник» і за схожими запитами-синонімами «QA engineer», «Tester», «QA-інженер» та ін. Скільки платити Senior QA, а також як ще залучати й мотивувати досвідчених фахівців, окрім як фінансами, — розібрали у статті.

Дещо нижчі медіанні зарплати Front-еnd ($3150, +$150 до загальноринкового рівня), Full Stack ($2850, -$450). 64% опитаних Full Stack розробників є мідлами та лише 16% — сеньйорами, що може пояснювати велику різницю в зарплатах (загалом серед Full Stack розробників 35% мідлів і 32% сеньйорів). QA в IT-компанії — це фахівець, що забезпечує якість IT-продукту на всіх етапах його творення. Найвищі середні зарплати отримують розробники у Львові та області ($3750) та в Києві й області ($3600).

Скористуйтеся формою входу або введіть інший. Також 98% респондентів зазначили, що працюють з ChatGPT. Набагато менше використовують Bing (Copilot), Claude, Jasper.

Середня зарплата Product Designers за пів року зросла на $350 — до $2850. В першу чергу це торкнулося фахівців рівня Middle (+$600) і Senior (+$500) і меншою мірою лідів (+$100). Традиційно високі зарплати у фахівців DevOps ($3500, +$300 за останні пів року) і SRE ($4250, +$1250), DBA ($3285). Це медіана заробітних плат за даними з 152 вакансій, розміщених на Work.ua із заголовком «QA Lead» і за схожими запитами-синонімами «Тестувальник», «QA engineer», «Tester» та ін.

Зокрема, фахівці найнижчого рівня отримують на рівні $500-$700. Найбільш високооплачувані розробники отримують зарплати від $9200, але таких налічується лише 1%. Зарплати менш досвідчених розробників практично не змінилися. На відміну від розробників, у тестувальників (QA) зарплати за останні пів року практично не змінилися. В Україні, як і пів року тому, найвищі медіанні зарплати у розробників у Львові та області – 3,75 тисячі доларів та в Києві й області – 3,6 тисячі доларів. Як і раніше, найвищі середні зарплати отримують розробники, які працюють з мовами програмування Scala, Go і Rust.

Security Tester планує та виконує тести безпеки, а також перевіряє систему на наявність уразливостей. А Performance Tester тестує швидкість застосунку при різних рівнях навантаження й відстежує зміни у продукті, впроваджує інструменти тестування продуктивності. Профільний портал DOU провів чергове дослідження ринку зарплат українських IT-фахівців. Показовим стало істотне зниження кількості фахівців без досвіду, тобто Junior Software Engineer.

Водночас 61% з них впевнені, що це не впливає на їхню заробітну плату. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт”, “Партнерський матеріал”, “Експерт”, “Позиція”. Детальніше щодо реклами та правил цитування можна ознайомитись в правилах користування сайтом.

Зарплати українських IT-фахівців — як технічних, так і нетехнічних спеціальностей — продовжили зростати в другій половині 2021 року. Найбільше — у керівників компаній, РМ високого рівня, фахівців з DevOps/SRE і Data Science. Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби. На другому місці – ті, хто зараз живе на Закарпатті та у Вінниці чи області – по 3,3 тисячі доларів.

Більше «фішок», на які варто звертати увагу в резюме та які слід уточнювати під час інтерв’ю з кандидатом, читайте у статті нижче. При використанні матеріалів сайту обов’язковою умовою є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», «Анонси», «Акції», «Блоги» та PR публікуються на правах реклами. Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «QA Lead» на ел. Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «Тестувальник» на ел.

Вона так само складає 3,4 тисячі доларів на місяць. Ми дослідили зарплати за 2021 рік QA Engineer і Team Lead QA, а також простежили дані DOU та AIN. Результати показали, що медіанна зарплата QA-інженерів в Україні за останні пів року зросла на 350 $ і влітку 2021 року становила 1850 $. Робота системного архітектора полягає в тому, щоби вибудувати схему розробки того чи іншого продукту з нуля.

Трохи вищі зарплати CTO в аустафінгових компаніях і стартапах (близько $8000), в порівнянні з $6000–6500 в продуктових та аутсорсингових компаніях. Продовжуючи, ви приймаєте правила сайту та політику конфіденційності. Більшість опитаних знають англійську на рівні Intermediate — 32% та Upper-intermediate — 28%.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Để lại một bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

https://study.edu.vn/, https://giasumontoan.net/ https://bdsvinhphuc.com.vn https://shoponline.com.vn/