Зарплати програмістів в Україні хто заробляє найбільше, рейтинг Стайлер

© 2005—2021, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», 24 Канал. Саме у цих регіонах нині мешкає більш як 40% досвідчених фахівців, котрі мають рівень від Senior. Різниця в медіанних зарплатах тих, хто знає англійську добре, і тих, хто майже не володіє нею, може сягати $1–2 тисячі. 1% найбільш високооплачуваних розробників по Україні Вакансія Tech Lead Android Developer отримують зарплати від $9200. У той же час зарплата Technical Lead навпаки зросла до 150 доларів і зараз становить 4150 доларів.

Скільки заробляють айтішники в GameDev. Спойлер — менше, ніж інші: 5 цікавих графіків

РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на DOU розповідає, що відомо про зарплати українських розробників, тестувальників та інших спеціалістів ІТ-сфери. За ними йдуть фахівці з Data Science ($2830, +$380 за пів року), Big Data ($2650, мінус $550), Machine Learning ($2500, +$400), а також бізнес-аналітики ($2415, +$265). Мінімальна зарплата QA Engineer рівня Middle, зафіксована в Україні, — 1000 $. Для сеньйорів мінімальна сума компенсацій становила 1500 $. Team Lead QA отримують мінімум 3000 $ на місяць, максимум — 7200 $. QA-інженери використовують у роботі софт, який автоматизує завдання, підвищує продуктивність і поліпшує командну роботу.

Середня зарплата за посадою «QA Lead» за містами

Спеціалістів з кібербезпеки навчають у Львівській Політехніці, ЛНУ ім. Фахівець Middle Software Engineer у Чернігові в середньому може розраховувати $2200. На порталі Gamedev опублікували актуальні результати опитування спеціалістів з розробки ігор стосовно рівня оплати праці в Україні. В опитуванні, яке проводилось в червні, взяли участь 948 айтівців. Tvoemisto.tv спільно з Львівським ІТ Кластером розповідає, яких працівників зараз найбільше потребує ринок ІТ. Результати проведених порталом опитувань свідчать про те, що найоплачуванішими фахівцями нині залишаються керівники компаній.

Information security engineer

При цьому заробітна плата у Software Engineer та Junior Software Engineer не змінилась – вони отримують та 700 доларів відповідно. В Україні своїм доходом задоволені 51% спеціалістів, за кордоном — лише 35%. Автори дослідження припускають, що справа найімовірніше у фінансовому навантаженні, адже за кордоном продукти, послуги, оренда житла здебільшого дорожчі, ніж в Україні. 85% респондентів мають одну або більше вищих освіт. При цьому 89% респондентів вважають, що це не впливає на їхній рівень доходу.

Скільки заробляє Tech Lead

Тестувальник: середня зарплата в Україні

52% опитаних не задоволені рівнем своєї фінансової винагороди. У запитанні про використання різних мов у роботі спеціалісти здебільшого вказували українську та англійську. Також 46% відповіли, що й досі використовують російську. Найбільше SEO-спеціалісти використовують у роботі Ahrefs — 92% та Screaming Frog — понад 80%.

Як змінилась зарплата залежно від посади

Зарплати українських розробників, тестувальників, PM, HR, DevOps, Data Scientists та інших ІТ-спеціалістів суттєво відрізняються. Вони залежать також і від рівня майстерності – Junior, Middle або ж Senior. Оцініть, чи зможе працівник прийти в нову команду й не зачавити колег своїм досвідом, а доповнити їхні навички та знання, зробивши проєкт чи продукт ліпшим. Оптимальний варіант — інформація структурована за принципом «зона відповідальності + досягнення». Замало просто вказати, що кандидат «брав участь у тестуванні», — важливо, щоб у резюме були дані про те, за що людина відповідала та яких результатів вдалося досягти. Знакові релізи, випущені фічі та інші досягнення — це дуже важливо.

Далі – Дніпро, Чернівці та Черкаси – 3 тисячі доларів. Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід роботи з сайтом. Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie відповідно до Privacy Policy. Мрія будь-якого рекрутера чи роботодавця — знайти «свого» спеціаліста з hard і cultural fit. І якщо відповідність корпоративній культурі перевірити важко, то «пройтися» по hard skills і визначити, як у кандидата з гнучкими навичками, дуже просто. Зібрали лайфгаки й поради, на що звернути увагу в резюме, навіть якщо ви читаєте його по діагоналі.

  • Senior QA — це тестер з мінімум 5 роками досвіду, і в Україні він отримує в середньому 2500 доларів на місяць.
  • До прикладу, System Architect зараз заробляє в середньому 5 тисяч доларів, тобто на 200 доларів менше, ніж у грудні 2019.
  • Тобто якщо Program Manager відповідає за досягнення бізнес-цілей, то Technical Lead обирає технології на проектах, за допомогою яких клієнти будуть досягати своїх бізнес-цілей.
  • Пандемія COVID-19 змусила власників бізнесу переглянути робочі процеси, щоб підтримувати ефективність команд на «дистанційці» й залишатися на плаву.
  • Найвищі зарплати серед РМ – у Program Manager (4300 доларів) і Delivery Manager (4200 доларів), хоча вони й дещо знизилися у другій половині 2023 року.

QA або Quality Assurance specialist — це досвідчений тестер, який відповідає за якість роботи команди, тобто перевіряє результат роботи розробників. QA відповідає за якість продукту на всіх етапах розробки, і від того, наскільки ретельно він виконає своє завдання, залежить результат роботи всієї компанії. Senior QA — це тестер з мінімум 5 роками досвіду, і в Україні він отримує в середньому 2500 доларів на місяць. Відразу за ним йде QA Tech Lead — керівник команди тестерів, середня зарплатня якого по Україні становить 3000 доларів на місяць.

Якщо за 5 років програміст вирішив не пробувати себе в ролі керівника, а продовжує займатись розробкою продуктів та сервісів – він Senior SE. Середня зарплатня в Україні таких програмістів – 3500 доларів на місяць. Середній досвід такого спеціаліста — 10 років, а зарплатня в Україні — 5000 доларів на місяць. Program Manager — це керівнича посада в ІТ-компанії, яка передбачає розробку стратегічних цілей та координацію команд і проєктів всередині компанії.

Скільки заробляє Tech Lead

Суттєво відрізняються зарплати фахівців з DevOps (3500 доларів) і SRE (4500 доларів). Зарплати Junior, Middle та Senior залишаються на тому ж рівні, що і влітку 2023 року. Згідно з результатами зимового опитування, зарплати українських розробників зменшилися вперше від початку великої війни.

Тобто якщо Program Manager відповідає за досягнення бізнес-цілей, то Technical Lead обирає технології на проектах, за допомогою яких клієнти будуть досягати своїх бізнес-цілей. Керує усіма інженерами компанії, тісно співпрацює з девопсами. Середня заробітна плата в Україні — 4000 доларів на місяць. Тобто якщо Program Manager відповідає за досягнення бізнес-цілей, то Technical Lead обирає технології на проектах, за допомогою яких клієнти будуть досягати своїх бізнес-цілей. Середня заробітна плата в Україні – 4000 доларів на місяць.

Далі — Serpstat, Similarweb — 49% і 39% відповідно. Також респонденти вказували Netpeak Spider і Netpeak Cheaker — 21% і 18% відповідно. Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав. Щоби бути хорошим девопсом, треба в першу чергу бути кваліфікованим програмістом. Івана Франка на програмах Комп’ютерні науки та Програмна інженерія. 88% опитаних розробників живуть в Україні (5982 спеціалісти), ще 12% (791 спеціаліст) виїхали після повномасштабного вторгнення, але планують повернутися, коли з’явиться така можливість.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Để lại một bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

https://study.edu.vn/, https://giasumontoan.net/ https://bdsvinhphuc.com.vn https://shoponline.com.vn/